Foto © Ulrich Schwarz
Foto © Ulrich Schwarz
Foto © Ulrich Schwarz
Foto © Ulrich Schwarz

Liebieghaus

 Torna alla Lista di Progetti
Sede
Frankfurt
Anno
2008
Cliente
Staedelsches Kunstinstitut

The 19th-century villa and its later gallery extensions can now be experienced as a place of collection and research. The former upper-floor rooms of the villa, with their partially built-in furnishings, have been reclaimed as studioli. In this way the rooms themselves, together with the exhibits, also exhibit collection and research in the 19th century. The exhibition route is de-musealised into the structure of the private house through its spatial reduction. In doing so, the coloured design of the walls accomplishes a rhythm that makes the passage through the exhibits structured and memorable. Compared to the former exhibition, the exhibits now appear much brighter, though the light intensity remains unchanged: the previously white background has been replaced by walls whose colouring varies from warm grey to, in parts, intensively luminescent tones.

Altri progetti di KUEHN MALVEZZI

Gesundheitszentrum Wetzlgut
Bad Gastein, Austria
Belvedere Museum
Vienna, Austria
Julia Stoschek Collection
Duesseldorf
Friedrich Christian Flick Collection
Berlin
Lauder Business School
Vienna, Austria
Documenta 11
Kassel