Bauhaus Museum

Dessau
Visualization © Young & Ayata
Visualization © Young & Ayata
Visualization © Young & Ayata
Visualization © Young & Ayata
Visualization © Young & Ayata
Engineers
Teuffel Engineering Consultants
Location
Dessau
Year
2015

Structural Design Competition, 1st prize
Architect: Young & Ayata, New York

The new Bauhaus Museum Dessau will for the first time offer the opportunity to present the outstanding collection of the Bauhaus Dessau Foundation to the public on a permanent basis under the best possible conservative conditions. The primary structure of the individual exhibition halls is made of composite timber ribs. Each rib can be cut from a flat timber panel using modern CNC technology.

Related Projects

  • Osaka University MACHIKANE Nursery school
    Coelacanth K&H Architects
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • New chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Other Projects by Teuffel Engineering Consultants

Corpform: Adaptiver Pavillon
Essen
Temporary Vistitors Center
Abu Dhabi/ VAE, United Arab Emirates
Architonic exhibition stand, imm 2008
Cologne
Beach Club „Bries“
Noordwijk, Netherlands
Industrial sheds Dublin Bay
Dublin, Ireland
„Poly Stella“ Sculpture
Tokyo, Japan