Parking garage Mercedes-Benz Mannheim

Mannheim
Photo © Joachim Grothus
Photo © Joachim Grothus
Photo © Joachim Grothus
Architects
blocher partners
Location
Mannheim
Year
2022

Carpark: Winning 1st Prize in the competition for designs for the new build of a multi-story carpark, the proposal stands out for its curved outer shape and interfaces in the urban fabric between the Mercedes-Benz works and local housing. A metal louvre structure is giving the façade its structure. It generates a flowing construct which opens upwards to support noise insulation and has slits for light and ventilation. By virtue of the perforation on the sides the louvres can function as a substructure on which plants can be placed, creating a favourable micro-climate.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by blocher partners

Office and residential building P3
Mannheim
Breuninger Premium Designer Floor Stuttgart
Holiday home Lake Constance
Lake Constance
Area at Wiener Platz Feuerbach
Stuttgart-Feuerbach
Hebel School Hemsbach
Hemsbach