Maikäfersieldlung House

Munich
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
Interior Designers
sophiegreen
Localização
Munich
Ano
2018
Cliente
Private

Complete renovation and space redesign of a compact end of terrace house in the 1930s 'May Beetle' settlement in Munich, Germany. sophiegreen was comissioned by the clients (a family with two children) to add livable space and maximise light in this 1 bedroom property while staying in accordance with the ideals that the garden city was built in: a living environment characterized by usable open spaces - a private garden opposite the house accessed through an open living area.

Four large dormer windows were installed, a gable wall opened with glass double doors to the garden, access created from a new turned wooden staircase, as well as a compact floor plan and installation solutions. Planning from the inside to the outside, and space reconfiguration creates two additional bedrooms and a shower room on the upper floors: living through internal growth.

80 m²

Projetos relacionados

  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects
  • Haunsbergstraße | 1. Preis
    Architektinnen Schremmer.Jell ZT GmbH

Revista

Outros projetos por sophiegreen

Jetbrains HQ Offices
Munich
Haptic Cognitivity · Domotex
Hannover
Boreal Working Space
Brussels, Bélgica
1900s Property House Renovation
Munich
Dadec Apartment Renovation
Brussels, Bélgica