Belgian Pavillon · Biennale

Shanghai, China
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
Interior Designers
sophiegreen
Localização
Shanghai, China
Ano
2010
Cliente
JV Shanghai2010.be
Equipa
Conix Architects, Sophie Green (Interior Architect for CA)

Project for Conix Architecs : In may 2010, the new Universal Exposition was held in Shanghai. The theme was "Better City, Better Life" and the Expo 2010 was attended by around 70 million people. Conix Architects were approached to design and construct the Belgian pavillion, in the European section of the universal exposition, with a surface of about 5.600 m².

Conix Architects took their inspiration for the main structure inside the pavilion from a "Brain Cell", signifying both the artistic richness of Belgium and Europe, as well as its scientific achievements. The changing lights and colours of the Brain Cell symbolised the host city - Shanghai, "city of lights". And the multitude of visual effects in the pavilion also echoed the European Clair-Obscur movement and the Chinese shadow theatre.

5,600 m²

Projetos relacionados

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Revista

Outros projetos por sophiegreen

M&J · House Renovation
Brussels, Bélgica
Goethe Institut Libraries
Zagreb, Croatia
British Chamber of Commerce in Belgium
Brussels, Bélgica
Maikäfersieldlung House
Munich
Limited Edition Rugs & 2Tec2
Hannover