Maikäfersieldlung House

Munich
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
Interieurarchitecten
sophiegreen
Locatie
Munich
Jaar
2018
Klant
Private

Complete renovation and space redesign of a compact end of terrace house in the 1930s 'May Beetle' settlement in Munich, Germany. sophiegreen was comissioned by the clients (a family with two children) to add livable space and maximise light in this 1 bedroom property while staying in accordance with the ideals that the garden city was built in: a living environment characterized by usable open spaces - a private garden opposite the house accessed through an open living area.

Four large dormer windows were installed, a gable wall opened with glass double doors to the garden, access created from a new turned wooden staircase, as well as a compact floor plan and installation solutions. Planning from the inside to the outside, and space reconfiguration creates two additional bedrooms and a shower room on the upper floors: living through internal growth.

80 m²

Gerelateerde projecten

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Andere projecten van sophiegreen

M&J · House Renovation
Brussels, België
Goethe Institut Libraries
Zagreb, Croatië
British Chamber of Commerce in Belgium
Brussels, België
Limited Edition Rugs & 2Tec2
Hannover
Belgian Pavillon · Biennale
Shanghai, China