DAIMYO509

Japan
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© Hiroshi Mizusaki
© CASE-REAL
Interieurarchitecten
CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
Adres
Daimyo, Fukuoka, Japan
Jaar
2018

Daimyo is a commercial area located in the heart of Fukuoka city, and is a home to many clothing shops and restaurants along its narrow alleys. In contrast to this, old houses still remain standing which create a distinct atmosphere of low and high level buildings co-existing. The task we were given by our client was to design a 2 floor structure for high quality tenants. We decided to approach this task with our experience from commercial space design, and to adapt this into the architectural volume, structure and facility planning.

The volume on the ground level was set back in order to created a space which separates the relationship of the alley from the building and preventing the entrance from directly facing the streets surrounding. The approach created by this set back continues to the staircase which connects to the upper floor. In addition the line of the stair circles the building creating its distinct exterior impression. The overall building was constructed based on a frame structure, but by having all its pillars enclosed in the depth of its walls. In general visible pillars in limited zoning are considered as restrictions to the tenant plans, but by successfully designing a structure which creates a flat space, we were able to maintain the freeness for the tenant planning. The outlet / inlets for some of the facilities including air supply and exhausts were accumulated on the rooftop. Expected piping routes were pre-arranged to prevent effects to the exterior even after the tenants move in.
We wish for this project to be a small foundation stone to a city with a disordered character due to the frequent replacements of urban developments.


Type of Project: Newly build
Use: Building for rent
Period: Jun 2017 – Dec 2018
Structure: reinforced concrete structure
Scale: 2 Story
Site area: 146.58m2
Building Area: 113.84m2
Floor Area: 193.17m2
Location: Fukuoka, Japan
Schematic Design, Design Development, Design Supervision:
Koichi Futatusmata, Koichi Shimohira(CASE-REAL)
Construction: Kyushukensetsu Co.,Ltd.
Structural Engineer: Hirofumi Ohno, Satoru Fujimoto(Ohno Japan)
Lighting Plan: ModuleX FUKUOKA

Gerelateerde projecten

  • Eissporthalle Davos
    Walter Bieler AG
  • Passerelle Raststätte Werdenberg
    Walter Bieler AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design

Magazine

Andere projecten van CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

AESOP SHINJUKU
Japan
Gallery COMMON
Japan
RESTAURANT ON THE SEA
Japan
CUTLERY for VALERIE OBJECTS
AESOP SAPPORO STELLAR PLACE
Japan