Belgian Pavillon · Biennale

Shanghai, China
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
Architectes d'Intérieur
sophiegreen
Lieu
Shanghai, China
Année
2010
Client
JV Shanghai2010.be
Équipe
Conix Architects, Sophie Green (Interior Architect for CA)

Project for Conix Architecs : In may 2010, the new Universal Exposition was held in Shanghai. The theme was "Better City, Better Life" and the Expo 2010 was attended by around 70 million people. Conix Architects were approached to design and construct the Belgian pavillion, in the European section of the universal exposition, with a surface of about 5.600 m².

Conix Architects took their inspiration for the main structure inside the pavilion from a "Brain Cell", signifying both the artistic richness of Belgium and Europe, as well as its scientific achievements. The changing lights and colours of the Brain Cell symbolised the host city - Shanghai, "city of lights". And the multitude of visual effects in the pavilion also echoed the European Clair-Obscur movement and the Chinese shadow theatre.

5,600 m²

Projets liés

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Magazine

Autres projets de sophiegreen

Jetbrains HQ Offices
Munich
Haptic Cognitivity · Domotex
Hannover
Boreal Working Space
Brussels, Belgique
1900s Property House Renovation
Munich
Dadec Apartment Renovation
Brussels, Belgique