Maikäfersieldlung House

Munich
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
© Olaf Becker Nicola Riva
Arquitecto de interiores
sophiegreen
Ubicación
Munich
Año
2018
Cliente
Private

Complete renovation and space redesign of a compact end of terrace house in the 1930s 'May Beetle' settlement in Munich, Germany. sophiegreen was comissioned by the clients (a family with two children) to add livable space and maximise light in this 1 bedroom property while staying in accordance with the ideals that the garden city was built in: a living environment characterized by usable open spaces - a private garden opposite the house accessed through an open living area.

Four large dormer windows were installed, a gable wall opened with glass double doors to the garden, access created from a new turned wooden staircase, as well as a compact floor plan and installation solutions. Planning from the inside to the outside, and space reconfiguration creates two additional bedrooms and a shower room on the upper floors: living through internal growth.

80 m²

Proyectos relacionados

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Magazine

Otros proyectos de sophiegreen

M&J · House Renovation
Brussels, Bélgica
Goethe Institut Libraries
Zagreb, Croatia
British Chamber of Commerce in Belgium
Brussels, Bélgica
Limited Edition Rugs & 2Tec2
Hannover
Belgian Pavillon · Biennale
Shanghai, China