Refectory of the Schurwaldschule in Rechberghausen

Rechberghausen
Photo © Gaus Architekten
Photo © Gaus Architekten
Photo © Gaus Architekten
Photo © Gaus Architekten
Photo © Gaus Architekten
Photo © Gaus Architekten
Photo © Gaus Architekten
Architects
Gaus Architekten
Location
Rechberghausen
Year
2011
Client
Verwaltungsverband Östlicher Schurwald

As part of the expansion to the full-day care, the administrative Association Östlicher Schurwald decided the construction of a refectory with adjoining rooms. The implementation was carried out as a joint project.

Previously, Gaus Architekten had been involved in the renovation of the facade of the school gym, as well as the flat roofs of same school. The new construction of the school canteen was implemented along with the Stuttgart-based firm Zoller Architekten.

It was a simple structure which absorbs the materiality of existing buildings by the combination of prefabricated members of fair faced concrete, plastered walls, but also of Meranti wood. Thus, it is ensured that the new construction be optically and functionally integrated into the existing school ensemble.

In addition to the refectory and the kitchen, more functional areas were realized within the space program. These include a multipurpose room, an office for the school social work, rooms for media and projects together with a relaxation and reading room.

Related Projects

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazine

Other Projects by Gaus Architekten

Administration Building ATP GmbH
Göppingen
Middle School and High School
Spangdahlem
Salon Mentes
Göppingen
Residential Building E1
Bad Boll
Fire Station Rechberghausen
Rechberghausen
Community School Lonetal
Amstetten