Newton Administration Base — Munich, DE

Munich
Newtaste
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
Newtaste
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
Newtaste
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
Newtaste
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
Newtaste
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
Barista Bar
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
Barista Bar
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
Barista Bar
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
conference
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
conference
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
TÜV SÜD Newton Bürokomplex
Photo © Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG/ Pics by Christian Lauke
Interior Designers
Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG
Address
Ridlerstraße 57, 80339 Munich
Year
2019
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed

In the west of Munich, the construction of the NEWTON office complex by the Tüv Süd creates a new dimension for everyday working life. In the NEWTON, a large conference room and a number of meeting rooms for different purposes create space for effective communication. If required, the conference room can be divided into three sections which offers additional flexibility. Consistently applied wooden slats add a creative element that harmoniously complements the structural design. The clear and reduced style supports the media technology-oriented conference area. Different zones were created in the casino by using various seating options and partitions, while modern and puristic geometrical forms characterize the buffet area. Slat elements on the ceiling ensure pleas­ant room acoustics. In the barista bar, earthy colors and wooden elements create a welcoming atmosphere. The open design is emphasized by the long row of high bar stools facing the hall in front of the large window.

Related Projects

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Other Projects by Kitzig Design Studios GmbH & Co. KG

GOP Bonn Varieté
Bonn
GOP Bonn Restaurant & Bar
Bonn
Office 12.18 Investment Management
Düsseldorf
Paulaner Brauerei Langwied
München Langwied
Kitzig Interior Design, München
München
Lufthansa Lounge Mailand
Mailand, Italy