House Sa

Sachsenhausen, Waldeck
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Architects
Christoph Hesse Architects
Location
Sachsenhausen, Waldeck
Year
2017

Villa Saure is the result of a close collaboration between the client and the architect. The concept is structure that provides a balance between joint activities and individual interests. Therefore, the rectangular ground floor serves as communal area with a direct access to the garden.
Space to retreat is provided in the upper floor. The owners asked for more personal spaces, enriched by a common area where they can work. Four symmetrical volumes clearly define the private rooms on the outside and inside, seeming to fly over the solid ground floor.
The building is located at the intersection of two streets on a hillside. Thanks to the position, the owners can enjoy a wide view to the landscape, a close contact with nature and good natural lighting conditions, the latter is further accentuated by the white facades.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by Christoph Hesse Architekten

Sonnenklang
Referinghausen
Light & Shadow
Korbach
Pflug
Referinghausen
StrohTherme
Referinghausen
Green Energy Facilty
Referinghausen