Green Energy Facilty

Referinghausen
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Picture © Christoph Hesse Architekten
Picture © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Architects
Christoph Hesse Architects
Location
Referinghausen
Year
2016

This project is the result of a symbiosis of function and atmosphere. The infrastructure buildings are biomass storage facilities and thus contribute to the green energy supply of the village of Referinghausen. However, they are more than just functional buildings, but are also places with a special ambiance, which have been thematically linked by a path temporarily.
The first part of the trail started between two concrete walls, which serve on the other sides as storage for biomass. The path then headed along a circular reservoir, where through an opening the view was directed to the interior, the reflections of the water, the sharp shadows and the sky. The journey ended at an installation: Three concrete pillars that symbolize biomass, heat and green electricity. An extension of the path led to the Strohtherme, an information pavilion built on the occasion of the 750th anniversary of the village.

Related Projects

  • Deutsche Schule Genf
    Soliman Zurkirchen Architekten
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects

Magazine

Other Projects by Christoph Hesse Architekten

Sonnenklang
Referinghausen
Light & Shadow
Korbach
House Sa
Sachsenhausen, Waldeck
Pflug
Referinghausen
StrohTherme
Referinghausen