Belgian Pavillon · Biennale

Shanghai, China
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
© James Ewing for Conix Architects
Interior Designers
sophiegreen
Location
Shanghai, China
Year
2010
Client
JV Shanghai2010.be
Team
Conix Architects, Sophie Green (Interior Architect for CA)

Project for Conix Architecs : In may 2010, the new Universal Exposition was held in Shanghai. The theme was "Better City, Better Life" and the Expo 2010 was attended by around 70 million people. Conix Architects were approached to design and construct the Belgian pavillion, in the European section of the universal exposition, with a surface of about 5.600 m².

Conix Architects took their inspiration for the main structure inside the pavilion from a "Brain Cell", signifying both the artistic richness of Belgium and Europe, as well as its scientific achievements. The changing lights and colours of the Brain Cell symbolised the host city - Shanghai, "city of lights". And the multitude of visual effects in the pavilion also echoed the European Clair-Obscur movement and the Chinese shadow theatre.

5,600 m²

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by sophiegreen

Jetbrains HQ Offices
Munich
Haptic Cognitivity · Domotex
Hannover
Boreal Working Space
Brussels, Belgium
1900s Property House Renovation
Munich
Dadec Apartment Renovation
Brussels, Belgium