Photo © Christophe Coënon
Photo © Christophe Coënon
Photo © Christophe Coënon
Photo © Christophe Coënon
Photo © Christophe Coënon

Aesop Store Nuremberg

 Back to Projects list
Location
Nuremberg
Year
2018
Client
Aesop GmbH

situated on Fleischbrücke, which links the new town with the historic city centre. It was designed in-house by Aesop, and executed by design studio 1zu33.

Viewed from the street, framed by a symmetrical façade, the space appears almost as a cinematic tableau. The custom-made timber point-of-sale, bench and storage cabinets form a spatial narrative that draws the eye through the store. Subtle textural contrasts—including screed concrete, velvet, and rusty iron—invite tactile exploration and realise a sense of refined domesticity.

A large demonstration sink with lacquered façades and rounded, generous corners anchors the store. A long shelving unit of raw waxed metal stretches along the left-hand side of the space, while storage cabinets of brush-painted wood lines the opposite wall. These modest, functional elements are contrasted by the sumptuous velvet, visible from the pavement outside, that swathes a wall behind the display window.

Other Projects by 1zu33

Aesop Ludwig Beck
Munich
Vierkanthof / Gaggenau Booth Eurocucina 2014
Milan, Italy
Aesop Store Munich
Munich
Aesop Store Hannover
Hannover
Aesop Store Leipzig
Leipzig
Gaggenau Stand Eurocucina 2016
Milano, Italy