Brooklyn Botanic Garden Visitor Center

Brooklyn, USA
Foto © Albert Vecerka/Esto
Foto © Albert Vecerka/Esto
Foto © Albert Vecerka/Esto
Foto © Albert Vecerka/Esto
Architekten
WEISS / MANFREDI
Standort
Brooklyn, USA
Jahr
2012
Kosten
1 Mio. – 100 Mio.
Stockwerke
1–5 Stockwerke

The new visitor center for New York City's Brooklyn Botanic Garden is conceived as an inhabitable topography defining a threshold between the city and the garden. To provoke curiosity and interest in the world-class collection, the new building will provide a legible point of arrival and orientation, an interface between garden and city, culture and cultivation.

The design of the visitor center is seen as a seamless extension of the landscape. Nested into an existing berm, the center is experienced as a three dimensional continuation of the garden path system, framing a series of views into and through the garden. Sited at Washington Avenue, the visitor center wanders from the city into the garden, providing clear orientation and access to the major precincts. The visitor center includes an orientation room, information lobby, gift shop, exhibition gallery, cafe, and an elliptical events space.

Dazugehörige Projekte

  • Dreifachturnhalle Gipf Oberfrick
    Walter Bieler AG
  • The Yas Hotel
    Asymptote Architecture
  • 166 Perry Street
    Asymptote Architecture
  • F & B Pavilion
    A*PT Architecture
  • A. E. Smith School Library
    A*PT Architecture

Magazin

Andere Projekte von WEISS / MANFREDI

Olympic Sculpture Park
Seattle, USA
Barnard College Diana Center
New York, USA
Museum of the Earth
Ithaca, USA
Smith College Campus Center
Northampton, USA
Taekwando Park
Muju, Süd-Korea
International Retreat
verdant estate, USA